Amerikan Denizcilik Bürosu’ndan ABD’ye Covid-19 Desteği

İbrahim Tören
Amerikan Denizcilik Bürosu'ndan ABD'ye Covid-19 Desteği
Okuma Süresi: yaklaşık 2 dakika

ABS (Amerikan Denizcilik Bürosu), ABD donanmasına ait iki ABS sınıfı hastane gemisinin hazır bulunmasına yardımcı olarak ülkenin Covid-19 ile mücadelesine önemli katkılarda bulundu.

Ülkenin doğu ve batı yakalarındaki ABS sörveyörleri, USNS MERCY ve USNS COMFORT adlı hastane gemilerini, New York ve Los Angeles’ta acil ihtiyaç haline gelen hastane yatağı ihtiyacının giderilmesine yardımcı olması için büyük çaba sarf etti.

USNS MERCY, nisan ayında başlaması planlanan büyük bir tersane onarım sürecine hazırlık yaparken San Diego’daki ana limanda beklemekteydi. Ancak California’dan gelen talep nedeniyle geminin Los Angeles’a olabildiğince erken varabilmesi için yapılan hazırlıklar hızlandırıldı. ABS ekibi tarafından yapılan hazırlıklar, günün 24 saati büyük bir önem ve dikkatle izlenirken bir yandan da gemide çalışacak görevliler de hazırlıklarını tamamladı.

USNS COMFORT gemisi ise arızalı olan iskele bölümünün orta vadede kullanıma hazır getirilebilmesi için 2019’un aralık ayından bu yana Norfolk limanında demirlemişti. ABS ekibi, bu kritik bakımı önceliklendirmek ve kullanılabilir hâle getirmek için Deniz Komutanlığı ile birlikte çalışarak geminin nisan ayı başında New York’a gelmesini sağladı.

Bunlar, doğrudan Covid-19 ile mücadelede bir fark yaratmaya yardımcı olan ön saflardaki ve eylemdeki ABS ekibimizin sarf ettiği inanılmaz örneklerdir. Birçok kişi işlerini devam ettirmek için uzaktan çalışırken sörveyörlerimiz, bu zor süreçte müşterilerimizi ve endüstriyi desteklemek için gemilere çıktılar.

ABS Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Christopher J. Wiernicki

USNS MERCY ve USNS COMFORT gemilerinin her ikisi de 1.000 yatak kapasitesine sahiptir. Aynı anda 80 yoğun bakım hastasını tedavi edecek donanımdadır. Bunun yanı sıra en şiddetli travma vakalarını tedavi etmek için de 12 tam donanımlı ameliyathaneleri mevcuttur. Her iki gemi de diğer hastanelerin sadece Covid-19 vakalarına odaklanmaları için Covid-19 hastalığı dışında kalan tüm travma ve hastalıklara destek olacak şekilde hazır durumdadır.

Kaynak: fathom

Çeviren: İbrahim Tören

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar